Wedding fever

Het trouwseizoen is weer begonnen! Dat betekent in de meeste gevallen bruiloften met een zomers zonnetje en lekkere temperaturen. Krijg jij het hier benauwd van? Heb je geen idee wat je aan moet trekken? Nergens voor nodig! Wij helpen jou graag met de nodige tips & tricks zodat ook jij volmondig JA kan zeggen tegen jouw favoriete outfit. Vaak wordt er op de uitnodiging aangegeven of er een dresscode is. De meest voorkomende dresscodes hebben wij op een rijtje gezet:

Black Tie. Dit is de meest formele optie uit dit rijtje dus ga bij deze dresscode op zoek naar een lange jurk of nette cocktailjurk en kies voor een mooie clutch, elegante hakken en bijpassende sieraden. Ben je ook uitgenodigd voor het diner? Dan is een lange jurk wel een must.

Tenue de Ville betekent letterlijk stadskleding en staat voor nette kleding voor overdag. Valt jouw keuze op een jurk? Er wordt vaak gekozen voor een A-lijn in een zachte kleur waarbij de jurk op of over de knie valt. Je kunt echter ook kiezen voor een mantelpakje of rok met mooie blouse of top.

Cocktail. Deze dresscode is chic maar informeel. De cocktailjurk valt op of boven de knie en je kunt bij deze dresscode uitpakken met leuke kleuren, opvallende sieraden en hoge hakken.

Summer Chic. Ideaal moment om die heerlijke summer vibe te laten zien! Dessins, kleuren, luchtige materialen en mooie details zijn allemaal mogelijk bij deze dresscode. Sierlijke ballerina’s of chique sandaaltjes passen goed bij deze sfeer.

Smart Casual. Een prettige dresscode want er is veel mogelijk! Een jurk kan uiteraard altijd, maar ook een mooi pak, een jumpsuit, een broek of rok met elegante top behoren tot de opties. Combineer de outfit met subtiele accessoires.

De do’s & don’ts zijn érg belangrijk om te onthouden. Je wilt natuurlijk niet under- of overdressed zijn en je wil graag voorkomen dat je het bruidspaar voor het hoofd stoot. Wat dus echt niet kan op een bruiloft: In het wit of geheel in het zwart. Wit is uitsluitend bestemd voor de bruid en zwart is een rouwkleur. Ga ook niet té sexy of bloot gekleed. Bewaar deze outfits voor een andere gelegenheid.

Do’s? Besteed niet alleen tijd en aandacht aan je outfit maar maak ook werk van je kapsel. Laat het bijvoorbeeld mooi föhnen of opsteken door een kapper. Vergeet ook niet om de juiste lingerie te kiezen. Zo vermijdt je lelijke lijnen of randen. Ook de tas is meer dan belangrijk. Een verkeerde tas kan zelfs de perfecte outfit naar beneden halen.

Heb jij een zomerbruiloft in het vooruitzicht? Wij helpen je graag verder!