Welkom zomer!

Ondanks dat de zomer er dit jaar een beetje anders uitziet, kijken we bij Blom Mode reikhalzend uit naar de officiële start ervan. Met geweldige nieuwe collecties van onder andere Street One, YaYa en Taifun lijkt het seizoen van 2020 er één om nooit te vergeten. Lees hier wat voor moois je allemaal te wachten staat! 

Groene golf. Dat groen dé kleur van 2021 wordt is al uitgesproken door trendwatcher Lidewij Edelkoort en ook deze zomer is de rustgevende tint in veel collecties te zien, zoals onder andere bij Street One en Taifun. Niet alleen past groen perfect in de huidige tijdsgeest van duurzaamheid, een groene zomer is volgens Edelkoort ook het logische vervolg op een winter waarin bruintinten domineerden. Daarbij bevat de kleur soms bruine tonen, zoals bij verkleurd gras of patronen met takken en bladeren. Draag hem in een opvallende tropische print of ga all green in een effen natural groene maxi jurk.

Hetzelfde en tóch anders. Hoewel bloemen, dieren, paisley of andere op de jaren 70 geïnspireerde prints niks nieuw onder de zon zijn, zijn het wel dé patronen waar we naar uitkijken deze zomer. Te midden van een zee van minimalisme zijn deze gedurfde nieuwe dessins een welkome onderbreking waar zowel Geisha, Enjoy als Studio Anneloes in hun collecties op ingespeeld hebben. Een broek met hippe print combineer je met een eenvoudige blouse of t-shirt in effen wit, terwijl een top met modieus motief mooi staat op een denim. All out ga je natuurlijk in een print jurk in maxi of midi model.

Natuurlijke schoonheid. Wat je uit je raam ziet, komt deze zomer in je kledingkast terecht. Denk aan planten die je meevoeren naar de jungle, geel dat de stille kalmte van de woestijn nabootst of zacht lavendel en roze geleend van bloemen. Het resultaat zijn pure en natuurlijke collecties, uitgevoerd in stoffen en kleuren die in de natuur voorkomen. De eenvoudige en casual maar vrouwelijke designs van YaYa, in simpel zwart en wit vermengd met perzik en mooie tinten als zand of zachtgeel, maken de overgang naar de zomer warm en welkom.