Power dressing

De kleding die we dragen, bepaalt niet zozeer wie we zijn als wel hoe we ons voelen. Als het op innerlijk zelfvertrouwen aankomt, kan de juiste outfit soms net die extra boost geven, zodat je er niet alleen geweldig uitziet, maar dit ook voelt en jezelf dienovereenkomstig durft te gedragen. Denk aan stijlen, die kracht en autoriteit uitstralen, zoals de kleur rood of een power suit. Of items met een significante betekenis als de gelukstop, die je droeg toen je het sollicitatiegesprek voor je droombaan afsloot. Van statement jassen tot jurken en complete outfits; jouw favoriete looks shop je uiteraard bij Blom Mode!


Geef kleur aan je dag. Een opvallende kleur kan je net dat extra zetje geven dat je nodig hebt. Zo staat de trendkleur van dit seizoen (koraal)rood bijvoorbeeld voor levenslust, veerkracht en passie, wordt de andere populaire kleur van dit najaar, paars, als een hypnotiserende en intrigerende tint gezien, straalt groen zelfverzekerdheid en balans uit, terwijl perzik uitnodigende warmte laat zien.

Material world. Andere details die jouw look een boost geven zijn materialen als kant, denim, leer en suède, al dan niet afgewerkt met speelse franjes, strikken, opvallende mouwen of uiteenlopende pijpen. Denk aan de impact die één of meerdere leren items in een outfit kunnen maken of het vrijgevochten tijdperk waar mode items, geïnspireerd op de seventies voor staan.

Flower Power. Prints uit de jaren zeventig kunnen een al even krachtig gevoel geven. Daarbij tilt een top, jurk, rok of broek in print je outfit zonder enige moeite naar een hoger niveau. Denk aan prachtige bloemen- of geometrische prints, hoge halskragen, lange mouwen, midi- of maxi- jurk- en roklengtes of ontwerpen met riem in de taille. Kortom, items die allesbehalve basic of saai zijn en in plaats daarvan een opvallende flair hebben, waardoor je niets anders nodig hebt om je goed en sterk te voelen.

Statement. Stijl opofferen voor warmte is niet nodig met een goede statement jas; de sleutel om je modieus te voelen met koud weer. Dit seizoen draag je warme pufferjassen en teddycoats, evenals chique trenchcoats en mantels of opvallende parka’s uitgevoerd met bont. Helemaal on trend ben je in een gebroken wit, beige of zandkleurig exemplaar.