Seventies style

De jaren zeventig vertegenwoordigen naast uiteenlopende kledingstijlen ook een allesoverheersend gevoel van vrijheid, plezier en optimisme. Niet voor niks heeft deze bruisende periode dan ook een enorme revival. Dit najaar zien we de stijl wederom terug in de modellen en kleuren van bijvoorbeeld Enjoy, Tramontana en Moss Copenhagen. Van bohemien of disco tot etnisch-folklore en vijftig tinten beige/bruin; hoe je deze dynamische items combineert met je favoriete basisstukken voor een wervelende look, die bruist van plezier, energie en zelfvertrouwen, lees je hier!

Casual. Ga voor een broek met wijde pijpen en neem daarbij je lengte als uitgangspunt voor de breedte van de broek: hoe langer je bent, hoe smaller je broek zou moeten zijn. Draag er een coltrui op voor dat onmiskenbare vleugje jaren 70 of kies voor de combinatie met een vrouwelijke top, bij voorkeur in kleuren als chocolade, karamel, koraal-oranje, mosterdgeel of zandkoekjes beige. Stijl het geheel op koudere dagen af met een heerlijk comfortabel vest in één van deze typisch seventies tinten, die eveneens perfect aansluiten bij het kleurenpalet van de herfst.

Werk. Niet alleen de broeken uit dit tijdperk lopen uit, ook de rokken hebben een a-lijn of zwierige plooi. Verwacht daarnaast een breed scala aan leer, suède en corduroy. Het leuke van deze mode is de veelzijdigheid aan materialen en modellen, waarmee je de meest interessante looks creëert. Zo combineer je een swingende rok gemakkelijk met een eenvoudige sweater, klassieke blazer of elegante effen blouse en gaan leer, suède of corduroy bijvoorbeeld ook uitstekend samen met franjes, ruches, kant of een doorschijnende touch.

Feest. Ga voor een volledige jaren 70-stijl in een iconische jumpsuit of maxijurk. Opvallend, ultra vrouwelijk en feestelijk. Een manier om extra flair toe te voegen aan deze items zijn prints, waarbij de hedendaagse seventies patronen bijna als verlengstuk van een canvasdoek ogen. Kies voor paisley, een dierenmotief en botanische dessins of flower power voor de ultieme studio 54 avond.