Online fashion

Sinds Covid-19 zijn videoconferenties dé manier om zakelijke bijeenkomsten te houden en sollicitatiegesprekken te voeren. En volgens de voorspellingen zijn we hier voorlopig nog niet vanaf. Zoommeetings of teams bijeenkomsten zullen zelfs ​lang ​nadat het coronavirus al uit beeld is nog een belangrijke manier van communiceren zijn. Hiermee is er ook een hele nieuwe modebeweging in gang gezet. Zo kun je er face tot face geweldig uitzien, terwijl je outfit op het scherm afleidend is of een matte indruk maakt. Wat je dan wel het beste kunt dragen voor deze virtuele hangouts, zochten we bij Blom Mode voor je uit.

Kies voor afspraken online allereerst gewoon een outfit van top tot teen uit, zoals je ook bij een persoonlijke werkvergadering of sollicitatiegesprek zou doen. Draag bij zorgvuldig geselecteerde bovenkleding een broek, rok of zorg dat je a la minute klaar bent in een jurk of jumpsuit. Het is belangrijk om je van top tot teen te kleden, zelfs als de camera je onderste helft niet vastlegt, aldus de experts. En daar horen ook schoenen bij. Een totaallook maakt dat je meteen in een bepaalde (werk)rol kunt kruipen, ook al ben je in de comfort van je eigen huis.

Hoewel we voor kantoorafspraken vaak teruggrijpen naar basic tinten als marine, grijs, zwart, camel of wit, gelden in de online wereld andere regels. Aangeraden wordt om heldere juweeltonen te dragen voor afspraken via een scherm, waarbij volgens de kenners geldt: hoe levendiger, hoe beter. Ga bijvoorbeeld voor saffierblauw, smaragdgroen of amethistpaars. Daarbij laat een opvallende kleur jouw voorkomen niet alleen van het beeldscherm afspatten, het heeft óók een positief effect op je humeur, wat zich ter plekke vertaalt naar het scherm. Colors speak louder than words lijkt het devies voor 2021 dus.

Naast kleuren werken vetgedrukte prints of patronen ook uitstekend op beeld. Van gedurfde strepen tot funky retro motieven; met een opvallend dessin zul op een goede manier de aandacht op jezelf vestigen. Kies bij voorkeur voor tops, blouses en truien met een nauwsluitende pasvorm, zodat de bovenkant van je look niet het gehele beeld in beslag neemt.

Omdat de camera van je computer scherpstelt op je gezicht en halsgebied, is het raadzaam om zo nu en dan interessante details toe te voegen aan je bovenkleding. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke strikblouse of extra’s als doorzichtige mouwen, kanten toevoegingen of ruches. Ook met een mooie sjaal bereik je ditzelfde effect. En hoewel opvallende oorbellen of een arm vol armbanden stijlvol zijn in real life, kunnen deze accessoires op de videomicrofoon juist ruis veroorzaken.